Oulujärvi ja entinen kyläkoulu

Näkymä Oulujärvelle

Näkymä Oulujärvelle

Kuusirannan olohuone

Kuusirannan olohuone

Tervetuloa kuusirantaan

Kuusiranta on kotimme. Muutimme tänne helmikuussa 2012, entiseen kyläkouluun, josta viimeiset oppilaat juoksivat kesälomille todistukset kädessään 80-luvulla. 

Kotimme on rakennettu 1960-luvulla. Vaikka Kuusiranta on remontoitu täysin, säilytimme vanhan kyläkoulun tunnetta ja ilmettä. Meitä se muistuttaa tehtävästämme kasvattajina ja elämään opettajina. Kuten myös meidän asukkaitamme, jotka asuttavat kaikkia seitsemää huonetta ja yhteisiä tiloja ja rakennuksia.

IMG_0806.JPG
IMG_0816.JPG

oulujärven huomassa

Kuusiranta sijaitsee Oulujärven rannalla. Oulujärvi, Kainuun meri. Siellä järvenselkäkin on niin laaja, ettei vastarantaa näy. Tämän jättiläisen äärellä on helppo laittaa asiat järjestykseen ja huolet mittasuhteisiin. Isommista kaupungeista tulevia luonnon hiljaisuus voi pelottaakin. Mutta ei se ole luonto, joka pelottaa. Vaan omat ajatukset ja elämä - mitä teen, minne menen ja miksi?

Mutta älä huolestu. Me olemme paikalla, annamme sinulle ja ajatuksillesi tilaa ja näemme, kun se tila pitää pienentää ajattelijan kokoiseksi. Turvallisen kokoiseksi.